Orijinalini görmek için tıklayınız : ustalar yardımmm S.O.S
hakan_Net
18.11.2009, 11:21
1) mpi motor nedir geniş bir bilgi lütfem
2) elinizde enjeksiyonlu tipo var mı lpg li birde :D
3) tipo araçlar nasıl alsam zararlı çıkma dimi
bunlarla ilgili yardım edermisiniz şimdiden tşk ederim
yerli_turbo
18.11.2009, 13:33
ben ce tipo iiy arba almanı tavsiye ederim
hakan_Net
18.11.2009, 13:37
saol ustam tavsiyen için ama artvinde ki ustam dediki tipo iyi araba değil ama elinde kalır satamazsın dedi şimdi benim yapacağım modifiyeden fazla haberi yok tipoya modifiye yaptın mı azda ucuz sattın mı havada kaparlar valla :D
hakan_Net
18.11.2009, 13:39
arkadaşlar son iki soru çok önemli değil ilk 1. soru önem onu yanıtlayı lütfen
FaTaLeRRoR
18.11.2009, 13:42
MPİ MOTOR
Tipo 1.6 modellerinde iki farklı besleme sistemine sahip motor vardır.Biri karbüratörlü,diğeri de çok nokta enjeksiyonlu yani mpi'dir (multi point enjection).Adı üzerinde multi point yani çok nokta.
1.6 modellerinde tek nokta yani SPİ (semi point injection) motor yoktur.SPİ motorlu tipo versiyonları 1.4 motorludur.
BAhsini ettiğiniz 1.6 MPİ Tipo modeli çok nokta enjeksiyonludur ve performans arayışlarına tek noktaya nazaran kıyas götürmeyecek şekilde cevap verir.
1.6 tipo modelinin enjeksiyonlu olup olmadığı basitçe motor bölümünden ve en kolay olarak da jigle çekme kolunun olmamasından ve çalıştırırken kırmızı enjeksiyon ikaz lambasının kısa süreli yanmasından belli olur.KArbüratörlü modeller jigle çekme tertibatlıdır.
dijital e dikkat etmen gerek badallara çukurlara hızlı bir şekilde girme korkma bendede tempra var 2.0 i.e 150 hp lik 10 numara
hakan_Net
18.11.2009, 13:51
tşkler ustam mpinin açılımı için alper saolsun bir araç önerdi bana arkadaşının arabasını siz daha iii bilirsiniz sivasta imiş ama gerçekten çok övdü ama benim gelip bakma şansım hiç yok bu nedenle sizden yardım istiyorum iste
ustam burdaki ustam alma dedi hemde üstüne basa basa alma dedi bu yüzden tereddütliyim
ama tipoyada modifiye yakışıyor yaaaaaa
hakan_Net
18.11.2009, 13:52
badallara derken onu anlayamadım ustam açıklar mısın ???
FaTaLeRRoR
18.11.2009, 13:57
badallara derken onu anlayamadım ustam açıklar mısın ???
çukur,kasis vb...............................
hakan_Net
18.11.2009, 14:21
tşkler ustam o konuda emin olabilirsin çukur ve kasislere iii dikkat ediyom
| Evo Tune-R |
18.11.2009, 16:03
Mpi konusunda Ömer yardımcı olmuş saolsun..
Fiatlar (bir kaç istisna hariç;özellikle 88-98 modeller arası) dikkat edilmesi gereken hassas araçlardır.Malzeme kalitesi ve üretim şartlarının ön gördüğü,tavsiye ettiği ve elverişli olduğu yöntem aracın dikkat ve hassas kullanımdır.Agresif ve araca zarar verebilecek kullanım şekillerinden uzak durmalısınız.Bu salt sizin elinizde olmayıp yol durumuna da bağlıdır.Naçizane tavsiyem Artvin yollarına Japon/Alman aletleri olacaktır.Artvinde başka araç kullanılmaz gibi saçma bir düşünce öne sürmüyorum tabiki ama malzeme kalitesi ve genel teknik kapasite arttıkça her koşulda uyum sağlayabilme ve sorunsuzluk konularına olumlu cevap verebilecektir.
Son olarak şurda araç var burda araç var sözleri biraz komik.Önerilen araç asılsız ve bahsedilen/istenen özellikleri de taşımıyor olabiliyor.Kısaca kendiniz görün,ustana-anlayana vs. baktırın.
werkemp60
18.11.2009, 16:29
kardeş bana sorarsan tipo yerine şahin al daha manyaq modifiye yaparsın hemde kolay satılır
FaTaLeRRoR
18.11.2009, 16:34
kardeş bana sorarsan tipo yerine şahin al daha manyaq modifiye yaparsın hemde kolay satılır
düşünceniz güzel ama şahin ile tipoyu yan yana koyamazsınız ? şahin dogan gibi araçlara aksesuar çeşitleri çok kabul ediyorum ama ben araç alacak olsam tipo alırım en azından tiposu var derler ;)
dhe_linea
18.11.2009, 20:26
ömer cook iyi acıklamıs
vBulletin v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.