Orijinalini görmek için tıklayınız : Chip mi Box mu? yoksa İkisi de birden Mi?
fikretfirat
07.06.2010, 11:40
Arkadaşlar Bu Konu üzerinde bi çok forum sitelerinde çok tartışma olmuş ama kimse doğru düzgün bi cevaba kavuşamadığı için bir de ben böyle bi konu açayım dedim. ve bu ikisini bir arada kullanırsak ne gibi bi etkisi yan etkisi olur? birbirleri arasında çakışma olurmu? Yorumlarınızı bekliyorum. Sivasımızın gençliğine bilgi birikimi olsun diye böyle bi konu altında toparlayayım dedim.Not: Lütfen bilmeyen yazmasın sadece okuyup bilgi sahibi olsun.
bn bu konulardan fazla anlamam ama yinede box olsun derim
http://img707.imageshack.us/img707/6701/artst.gif (http://img707.imageshack.us/i/artst.gif/)
îKîñcîñSî ôZEñTîDîR
kesinlikle chip
box aldatmacadan ibaret
| Evo Tune-R |
07.06.2010, 16:01
Chip tabi ki. Chip sistemi tamamıyla değiştiriyor, yeni bir karakter yüklüyor motora. Box ise sadece enjekte sistemini değiştirerek daha fazla yakıt tüketimi, dolayısıyla fazla güç, daha iyi çekiş sağlıyor. Karşılaştırılacak bir yönleri dahi yok. Box'un Chipe tek artısı monte ve kısa vadeli karıdır. Chip diyorum.
fikretfirat
08.06.2010, 08:18
fiyat olarak da belirtmek isteyeyim chip box dan biraz pahalı. bugün box ın 150 tl olanı da var 400 -600 tl olanı da var. ama chip de bu kadar değişken fiyat yok. kime sorsam en alt başı 400 tl den kapı açıyor 700 e kadar hatta sivasta birisi 800 tl fiyat çekti ki o da kendisi atmıyormuş yazılımı.
capricorn20
08.06.2010, 16:01
valla ustası yaparsa chip derim ama her ustada yapamaz sağlıklı olmuo o zaman ama box ta öle bi durum söz konusu değil buda benim görüşüm ve düşüncem abi kendi aracında takılı görüosun işte hiç banamısın diomu 1300cc motor hemde o kadar ağırlık var üstünde o jantlarla..kutuyu çıkarttığınla taktığın arasındaki farkı en iyi sen biliosun anlatmaya gerek yok zaten 180 180 gitmiomu araban abi. kutu takılmasında gitsin hadi nereye kadar gdecek yada hangi rampada çıkacak görelim
FaTaLeRRoR
08.06.2010, 20:40
Bildiğim ve Kayseride Bu Konu Üzerine 5-6 Saat Durdum Araştırdım Boxun Alt Devirlerdeki Vermiş Olduğu Tork KESİNLİKLE Chipte Yok Söylentisi Var Ancak Üst Devirlerde Chip Etkisini Gösteriyor ve Ancak 4000 d/dk Ya Kadar Ondan Sonra Nefesi Kesiliyor. Tabi Dizel Bir Araca 4000 ve Üstü Devir Çevirtmek ne Kadar Doğru Olur Onuda Yorumlarınıza Bırakıyorum. Günümüz Şartlarında Kullanıcı Tercihleri Doğrultusunda Aslında Hepimizin İstediği Gazın Ani Tepkisidir. Bunları Düşünerek Ben BOX Diyorum.... Chip Kullanan Arkadaşlar Düşüncelerini Söylesinler....
fikretfirat
09.06.2010, 08:26
Valla orası öyle gardaş çıkarttığım zaman orjinal haliyle aracı hiç kullanasım gelmiyor üst devir de chip kadar iyi olmasa da beni tatmin ediyor aslında ömerinde dediği gibi sonuçta ben o arabaya 4000 devirin üzerinde basmaya pek kıyamıyorum, chip tuning in bi dezavantajını yazmayı unutmuşuz o da aşırı derecede kurum bağlatması ve aracta ön hazırlık yoksa gaz pedalındaki hassas değişimi farkedemeyecek kadar zayıf bi güç kazanılacağı konusuna değinmemiştik. bu arada çok merak ettiğim bi şey daha var alt deviri box la üst deviri de chip le tamamlarsam acaba benim arac nasıl olacak çok merak ediyorum. özellikle de 7000 devir koyup ta 5400 dd da kesmesi beni gıcık ediyor:) en azından 6000 çevirsin istiyorum. en kısa zamanda bi kayseri yapmam lazım.
FaTaLeRRoR
09.06.2010, 10:30
Valla orası öyle gardaş çıkarttığım zaman orjinal haliyle aracı hiç kullanasım gelmiyor üst devir de chip kadar iyi olmasa da beni tatmin ediyor aslında ömerinde dediği gibi sonuçta ben o arabaya 4000 devirin üzerinde basmaya pek kıyamıyorum, chip tuning in bi dezavantajını yazmayı unutmuşuz o da aşırı derecede kurum bağlatması ve aracta ön hazırlık yoksa gaz pedalındaki hassas değişimi farkedemeyecek kadar zayıf bi güç kazanılacağı konusuna değinmemiştik. bu arada çok merak ettiğim bi şey daha var alt deviri box la üst deviri de chip le tamamlarsam acaba benim arac nasıl olacak çok merak ediyorum. özellikle de 7000 devir koyup ta 5400 dd da kesmesi beni gıcık ediyor:) en azından 6000 çevirsin istiyorum. en kısa zamanda bi kayseri yapmam lazım.
Beraber Gidelim Abi Olur mu ?
fikretfirat
09.06.2010, 10:54
gidek gardaş, sen araştırdıysan bildiğin yerler falan vardır en azından doğrudan gider halledp geliriz, ama önce benim mali durumu bir an önce düzeltmem lazım çünkü az para istemiyorlar yazılıma.
oskartuning
21.02.2011, 23:12
artık sivasta güvenli bir şekilde chiptuning veya chipbox uygulaması yaptırabilirsiniz, memnun kalmazsanız ücret almıyoruz:) oskartuning
harmandali
24.02.2011, 02:08
tabiki chip....
box son çare...yazılım olmuyorsa elbette box...
box larda kalite kalite değişir fiyatları ona göre artar
taklit dandik boxlarda uzak durun alıyorsanız iyisini alın
ama öncelik chip...
DisCoNNeCT
26.02.2011, 19:47
:) .
vBulletin v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.