Orijinalini görmek için tıklayınız : osmanlı tokatının kökeni
Osmanlı zamanında ordu çeşitli birliklerden oluşurmuş. O birliklerden biride Tokatçı grubu imiş. Tokatçı denilen askerler devşirmelerden oluşur ve gayet iri yapılı, iri elli kişilermiş. Bunların özel çalışma salonları varmış. Salonlarda mermerden yapılı olan büyükçe kolonlar varmış. Tokatçılar bu mermer kolonları tokatlayarak ellerini daha da geliştirirlermiş. Savaş sırasında ordunun en arkasında bulunur savaşın sonlarına doğru hızla savaş alanına girer ve bitkin durumda olan düşman askerlerini tek tokat darbesiyle yerle bir ederlermiş.Tokat attıkları kişinin yüzünü içeri çökertir ve beyin kanaması geçirmesine sebep olarak öldürürlermiş.
BekirBayrak
20.03.2007, 12:11
bosunamı
OSMANLI TOKADI
diye nam salmıs
Tokat attıkları kişinin yüzünü içeri çökertir ve beyin kanaması geçirmesine sebep olarak öldürürlermiş.
gerçekten çok ilginççç.
demekki osmanlı tokatı buradan geliyor.bende merak ediyordum neden osmanlı tokatı diye :D.
ellerine saglık erhan abim.
buğrahan
20.03.2007, 12:43
o zaman herkes osmanlı tokadı vurdu demesin onlar gibi vuramazlar:D:
Çerkezoğlu
20.03.2007, 13:04
MOSSAD ajanlarına öğretiliyormuş Osmanlı Tokadı
Benim bildiğimde önce suyla, sonra toprakla en sonunda da mermerle çalışıyorlarmış,
Paylaşım için teşekkürler
Korkun tokatımdan :D nede olsa adım Osman :D :D
__D!sasTeR__
20.03.2007, 17:41
bizim din öğretmeinde ii tokat atardı bize:D:D
Tokat attıkları kişinin yüzünü içeri çökertir ve beyin kanaması geçirmesine sebep olarak öldürürlermiş.
gerçekten çok ilginççç.
demekki osmanlı tokatı buradan geliyor.bende merak ediyordum neden osmanlı tokatı diye :D.
önemli degil gökhanım;)
Ihlamurlar6nda
20.03.2007, 23:03
Osmanlı zamanında ordu çeşitli birliklerden oluşurmuş. O birliklerden biride Tokatçı grubu imiş. Tokatçı denilen askerler devşirmelerden oluşur ve gayet iri yapılı, iri elli kişilermiş. Bunların özel çalışma salonları varmış. Salonlarda mermerden yapılı olan büyükçe kolonlar varmış. Tokatçılar bu mermer kolonları tokatlayarak ellerini daha da geliştirirlermiş. Savaş sırasında ordunun en arkasında bulunur savaşın sonlarına doğru hızla savaş alanına girer ve bitkin durumda olan düşman askerlerini tek tokat darbesiyle yerle bir ederlermiş.Tokat attıkları kişinin yüzünü içeri çökertir ve beyin kanaması geçirmesine sebep olarak öldürürlermiş.
Ellerine sağlık kanki Osmanlı Hakkında ki yazılarının devamını bekliyoruz.Keşke herkez senin gibi atasını araştırsa bilgilense bilgilendirse..
gerçekten çok ilginççç.
gökhan çok merak ettiysen gel atıyım bitane veya bir kaç tane:D :D :D :D :D :D:D:D:D:D:D
yani bizim Osmanlı Tokat'larımız sadece birer kopya :)
OzanMusic
22.03.2007, 00:14
Atalarimiz Gerçek Erkekler Yetiştirmişler O Zamanlarda.eee Ne Demişler Erkek Dediğin Vurduğu Yerden Ses Getirir:)paylaşim Için Teşekkürler.
vBulletin v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.