Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo hakkında yardım

turbo hakkında yardım

genctuningci
21.04.2007, 19:08
sevgili tuning sever abilerim ablalarım bu tuning konusuna merak sarmış acemi biri olarak bana bi kaç konuda yardımcı olursanız sevinirim.(bu arada alt çizgiyi bir türlü kapatamadım)

91 model lpgli şahinim var,öncelikli olarak lpg li araca turbo takılırmı,takılırsa turboya yada motora zararı olurmu(yada aracı benzine alıpmı kullanmam gerekiyor)çift turbo takabilirmiyim.son olarakta dereceli egzantrik taktırıp 30 hp güç kazanmak istiyorum bu dereceli egzantrik yakıt tüketimini arttırırmı?birde bu araca önerebileceğiniz motor modifiyeleri neler olur?tşkler.

sivasprensi
21.04.2007, 20:18
ya kardes benimde ayni düsüncem war bendekide 91 sahin lpg li bilen warsa anlatabilirmi

By_gK
21.04.2007, 20:26
şenol ustam yardımını bekliyoruz

ALACA
27.04.2007, 03:33
Şenol Usta'nın çırağı olarak açıklıyorum,
Turbo sisteminin geniş açıklaması forumda var bakabilirsiniz.
Özet açıklaması şu dur, Motorun hava alması ve havayı tahliye edebilmesi içinkaybettiği gücü Turbo sistemi verir.

Turbo maliyetli bir işlemdir. Ve motorunuzdan verim almak istiorsanız motorunuzu iyi durumda tutmalısınız. 91 Model LPG li şahinde düzgün çalışabilir ama bence gerek yoktur.

Ata
24.05.2007, 23:36
Lpg'li bir şahine yaptırmaya hiç gerek yok bence.Çok maliyetli ve çok uğraş gerektiren bir modifikasyon.
Ankara plakalı turbolu bir şahin var çok başarılı bir araç yaklaşık 400hp.

Dereceli egzantrik bildigim kadarıyla yakıtı arttırıyor..
Egsoz sistemi,hava filtresi takılabilir..

GoGo
24.05.2007, 23:46
Bencede lpg li bir şahine hiçbir geregi yok ayrıca Atakan abinin bahsettigi araç Gökhan abinin aracı tam bir drag canavarı turbo + nos