PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opellerinizin Bilmediğiniz Özellikleri

By_gK
14.01.2008, 16:08
Eğerki ön silecekleriniz çalışırken geri vitese takarsanız arka silecek de (olan araçlar çalışıyor.

Sinyal kolonu sol a indirip arabayı stop edip çıkarsanız sol ön ve arka, sağ için sağ ön ve arka park ampulleri yanıyor.

Akü bitmesi ya da değişimi sonucu camlar biraz basılı tutup bıraktıktan sonra açılıp kapanma yapmıyorsa, camları tam kapatıp bir kaç kez kapatma tuşuna basın. O işlev geri gelecektir

Far düğmesininin üstüne basınca iç lambalar yanıyor

km de yazan servis aralığı yazısını cihaza bağlamadan kaybetmek istiyorsanız:

kontağı açın,
km de olan düğmeye basılı tutarak,
kontağı 3 kez ardarda hızlı bi şekilde açıp kapatın
ve hemen ardından anahtarı çıkarın.

yazı kaybolacaktır

astra g lerde denenmiştir.

Aracı anahtarla kitledikten sonra kilitlenen tarafta basılı tutunca camlar kapanıyor.

Stop edip kapıyı açtıktan sonra uzunları yakıp bırakınca farlar yanıyor 30 sn sonra kendisi sönüyor

Yeni nesil takili kalmayan sinyal kollarina sahip opellerde iki kademeli bu kollar. Birinci kademeye getirip biraktiginizda sinyaller verdiginiz tarafa gore 3 kere yanip sonuyor (tech2 den 1-2 ve 3 olarak kac kere sinyal verecegini ayarlamaniz mumkun). Serit degistirirken kullanisli. Ayrica sinyal sesinin tech2 den ayarlanabilen 5 kademesi var.

silecek koluna motoru kapattıktan sonra 4sn kadar asagıya dogru basılı tutunca silecekler yukarı kalkıyo önümüz kış kardan donup birikmesini felan engelleyebiliyor

silecekler normalde 1 kere yukarı kaldırdıkmı fasılalı olarak yavaş yavaş çalışır. ama önce aşağı hemen yukarı kaldırırsak hızlı olarak fasıla çalışıyor.Fasıla ayarı için; Silecek kolunu ilk yumaşak olduğu kısımda yukarı doğru kaldırın (ve bırakmayın) başlayın saymaya. Mesela saymayı da geçtim (benim yaptığım yöntem) yağmur şiddetine göre yapın. Yukarı çekili tutun (ama ilk kademeye oturmasın) ilk silmeyi yaptı diyelim. Bekleyin baktınız cam gene dolmaya başladı kolu yukarı çekin. Artık hep o aralıkta silecektir, ta ki siz tamamen durdurana kadar. Üst kademelere geçirtip daha sık sildikten sonra tekrar ilk kademeye getirirseniz verdiğiniz ayar doğrultusunda çalışmaya devam edecektir.

Ayrıca bir ek, arka sileceği ne zaman çalıştırırsanız çalıştırın, ön sileceklere uyacaktır

Depo kapağının içinde sibop kapağı sökme aparatı ve olması gereken lastik hava basınçları var.

kumandadan kapı kilitleme tusuna ikinci kere bastıgınızda kapılar içerden acılmıyor!

Arabaya girince, anahtarı kontağa taktıktan sonra silecek ve sinyal kolunu aynı anda kendinize çektiğinizde..
Bağzı ayarlar şıkıyor artık aracın modeline göre..
Bu ayarlar:
-Müziğin sesinin siz hızlandıkça artması,
-Follow me home (anahtardan arabayı açma tuşuna iki kere basınca farların yanması)
-Hız uyarısı (istediğiniz hız limitinde size sesli uyarı veriyor)
-Serit değiştirme sinyali (Açık/Kapalı)
-Cruise control varsa onun ayarları
-bi iki şey daha vardı hatırlayamadım
Bu özellikler arasaında ilerlemek için sol (sinyal) kolunu
Aralarında derece ayarı veya on / off yapmak için se sağ Silecek kolunu kullanın!!

TEST MODU ON / OFF

Test modu araba servisteyken değerlendirmelere bkıp arabanın beğninin düzgün çalışıp çalışmadığını servis elemanına gösteren durum dur!

Öncelikle sanırım Arabanızın Cosmo ve Orta konsoldaki ekranın Büyük olması şart!! Sanırım Cosmo astralarda da olur!!
Açmak için CD girişinin sol üstündeki Settings yada options muydu neydi o tuşa bi dakkaya yakın basılı tutmak gerekiyor ve ardından kDÜT sesi gelince aynı tuşa basarak menüler içinde ilerleniyor!!

Burda bakıp ta benim anlayabildiğim veriler arasında;
Orta konsol ekranının ve araç içinin ısısı,
Aracın o anki hızı (dijital olarak)
Lastiklerin dönme hızı gibi şeyler var

bazı modellede emniyet kemeri takılı olmadığı zaman hava yastığı açılmıyor
emniyet kemeri takmadan kaza yaptığınızda emniyet kemerinden kemer takmadan kaza yaptığınıza dair bir işaret çıkar

vectra b cd'lerde ve vectra c'lerde anahtarın kumadasına basılı tutarak camları acabiliyorsunuz ve varsa sunroof dahil kapatabiliyorsunuz

vectra A larda önden hasar alınca ön emniyet kemerlerinde sarı renk plastik cıkıyor

kumandanın kapıları açma tuşuna iki defa bastığınızda park lambaları yanıyor

mp3 çalar açık iken setting tuşuna bas
fader ayarı çıkacak.bip sesi gelene kadar bekle.bipleyince fm/am tuşunu bastığınızda karmaşık bir rakam serisi çıkar.tüm rakamlar sıfır olana kadar bir kaç defa basınız.hepsi sıfırlanınca digital hız göstergeniz hazır...

yardım için bu video uyardımcı olabilir http://www.youtube.com/watch?v=z1j789NI5FU

NOT: BU ÖZELLİKLER ARACIN MODEL VE YAŞINA BAĞLI OLARAK FARKLILIK GÖSTERİR BU ÖZELLİKLER HER ARAÇTA YOKTUR.

emeğe saygı

ASGOODAS
14.01.2008, 16:15
vay be ozelliklere bak
Opel degil moduler ucak paylasım ıcın sagol gokhan bu ozellikler gokhanın opel sevdasından ileri geliyor :)
yoksa bilen yok sapı sapına kullanıyorz aracları kim bilir neleri var

| Evo Tune-R |
14.01.2008, 16:37
Vay be...Sen mi tespit ettin abi bunları...???
Walla hll olsun emeğe saygı pylşm içn tşk...

VCB58
14.01.2008, 16:37
teşekkürler eve gidince deniycem bunları

xstream_07
14.01.2008, 17:23
Kardesim paylasim icin tesekkurler cok guzel bilgiler verdin

BekirBayrak
14.01.2008, 18:51
tskler bilgiler için GÖKHAN

aykut-akay
14.01.2008, 19:26
diger araclarda bilgiler versen gökhan

crazyboy_58
14.01.2008, 19:52
hmn hmn bu saydgın bilgilern yarısı bzm araçdada var... mesela; Sinyal kolonu sol a indirip arabayı stop edip çıkarsanız sol ön ve arka, sağ için sağ ön ve arka park ampulleri yanıyor...
VW CaDDy...;)

GoGo
14.01.2008, 21:00
ßunların Hepsini Olmasada Çogunu ßizim Opelde Denemiştim , Tanıtım Kataloglarında ßu Özelliklerden ßahsedilmedigi İçin Çogu Opel Kullanıcılarının ßilmedigine İnanıyorum

ßilgiler İçin Teşekkürler Gökhan Abi...

By_gK
14.01.2008, 23:22
Opelse karşısına geç şöyle bi süz araba ile konuş
direksiyona geçmeden önce düşün
gaz pedalına dikkatli baz canavarı uyandırma
araba sürmenin zavkine var

OPEL abicim OPEL karıştırmayın lütfen hülefelerle

ASGOODAS
15.01.2008, 09:09
bak bak bak opel diyince adamın Opel damarı kalkıyor şaha :)

By_gK
15.01.2008, 19:21
diger araclarda bilgiler versen gökhan

valla uzmanlık alanımız opel olduğu için diger arabalarla ilgilenmiyoruz :cool:

bu arada binek modellerinin markalarınınbir çoğunun son harfi hepsi A ile bitmektedir

ticariler ise O harfi ile bitmektedir

ne için olduğunu hala araştırmaktayım

Binekler

vecta
astra
corsa
meriva
ascona
calibra
agila
zafira
manta
Frontera
Monza
Tigra
Omega
Sintra

Ticariler

Movano
Campo
Combo
Vivaro

Bu Modelleri Hariç

gt
senatör
Montery
Diplomat
Signum
Commandore
Kadet
Speedster
Pick UP
Rekord

YAVRU KURD
15.01.2008, 19:51
bilgiler Için Teşekkürler

GoGo
15.01.2008, 19:57
bu arada binek modellerinin markalarınınbir çoğunun son harfi hepsi A ile bitmektedir

ticariler ise O harfi ile bitmektedir

ne için olduğunu hala araştırmaktayım

Binekler

vecta
astra
corsa
meriva
ascona
calibra
agila
zafira
manta
Frontera
Monza
Tigra
Omega
Sintra

Ticariler

Movano
Campo
Combo
Vivaro

Bu Modelleri Hariç

gt
senatör
Montery
Diplomat
Signum
Commandore
Kadet
Speedster
Pick UP
Rekord

Hmm Gerçekten Çok Güzel ßir Şey Yakalamışsın Gökhan Abi , ßak ßende Merak Ettim Şimdi , ßuldugun Zaman ßizlerle Paylaşırsan Sevinirim Abi...

streetrace
15.01.2008, 20:44
paylaşım için saol bende deniyecem ama deniyecek bi opel bulmam gerek önce :D:D

Emre
16.01.2008, 10:43
hahahhahaaha -30 derecede 2007 model opel vectra astra ve opel combo....astra ve vectra 2007 model benzinli combo 2006 model 1.3 ctdi calısmadı vee en sonunda opel servisi çağırdılar....öpel gözumden br daha düştü :)

vee vw bora YEMİN EDİYORUM 4 GUNDUR YATIYORDU O KÖTU AYAZLARDA BASTIK ZORLANMA DA YOK CALISIYOR.... bunlar BENİM ŞAHSİ GÖRUSUM KIMSENIN ALINMASINA GEREK YOK OPELİ SEVMİYORUM BANA GÖRE OPELE VERİLİCEK PARAYLA VW ALINMASINI TERCİH EDERİM TEKRAR SÖYLÜYORUM BU BENIM ŞAHSİ görüşüm

ONuR58
16.01.2008, 10:46
bayağı ilginç özellikleri varmış, bilgiler için tşk...

celikk
16.01.2008, 11:00
biz türküz adamlar yazmamıslar ıste sunu bozdum calısmıyor bunu bozdum zalısmıyor onceden boyleydı soyleydı dıye hıkayelerden servısın basını agrıtmamızdan dolayı korkmuslar sankı yazsalar ne olurdukı dimi yaa..

By_gK
16.01.2008, 14:15
hahahhahaaha -30 derecede 2007 model opel vectra astra ve opel combo....astra ve vectra 2007 model benzinli combo 2006 model 1.3 ctdi calısmadı vee en sonunda opel servisi çağırdılar....öpel gözumden br daha düştü :)

vee vw bora YEMİN EDİYORUM 4 GUNDUR YATIYORDU O KÖTU AYAZLARDA BASTIK ZORLANMA DA YOK CALISIYOR.... bunlar BENİM ŞAHSİ GÖRUSUM KIMSENIN ALINMASINA GEREK YOK OPELİ SEVMİYORUM BANA GÖRE OPELE VERİLİCEK PARAYLA VW ALINMASINI TERCİH EDERİM TEKRAR SÖYLÜYORUM BU BENIM ŞAHSİ görüşüm

2001 opel vectra var resmimde görünen 1 haftadır çalışmıyordu tek marşta aldı bu soğuklarda hemde

senin dediğin opellerin kesin kışlık bakımları yapılmamıştır antifirizleri eksiktir kullanıcıdan kaynaklanan bi problem olduğuna çok eminim

borada benim gözümde bitik opelin verdiği zevki veremedi bana basınca gitmiyor bile araba opel öylemi çermiğe giderken 180 den aşşa düştüğümüzü bilmeyiz borayla gittik pişman olduk yokuşlarda öyle bayılırmı bi araba aman kalsın
buda benim kendi görüşüm kimse alınmasın

M€LiH
16.01.2008, 14:19
Opel'leri Çoğu Araca Değişmem. 307'yi ALmadan Önce Opel Vectra CD 2.00'mız Vardı.Mükemmel Bir Araçtı Sağlımlığıyla Konforuyla Hızıyla Herşeyiyle Tek Kelimeyle Mükemmel Bir Araçtı.Kaç Model Olursa Olsun Çoğu Araba İle Değişmem.

Ellerine Sağlık Abi

GoGo
16.01.2008, 14:28
borada benim gözümde bitik opelin verdiği zevki veremedi bana basınca gitmiyor bile araba opel öylemi çermiğe giderken 180 den aşşa düştüğümüzü bilmeyiz borayla gittik pişman olduk yokuşlarda öyle bayılırmı bi araba aman kalsın

ßencede Haklısın Gökhan Abi , ßizimde 2 Opelimiz Oldu ßu Araçlar Gerçekten ßir ßaşka , Hele Son Opelimizin Konforunu Performansını Yaşayan ßilir Diyeyim Vectra 2.5 V6 CDX Di Torpidoya Yerleştirilmiş Mini ßuzdolabı ßile Vardı Alette , Ama Malesef Çok Yakıyor Diye Sattık...

nirvana_gt
16.01.2008, 15:01
yok yok opeller iyi arabalar.. bu arada benım GT de bu ozallıklerın bı kacı dısında cogu yok sanırım....

Emre
20.01.2008, 18:21
2001 opel vectra var resmimde görünen 1 haftadır çalışmıyordu tek marşta aldı bu soğuklarda hemde

senin dediğin opellerin kesin kışlık bakımları yapılmamıştır antifirizleri eksiktir kullanıcıdan kaynaklanan bi problem olduğuna çok eminim

TABİKİ KARDESİM SENIN GÖRUSUN ALINICAK BİŞİ YOK BU KONUDA FAKAT SENIN BU CERMİK OLAYI BİRAZ ABARTILI SANIRIM 180'den aşağı nasıl dusmuyırsun aracın kac motor senın yaa 1.6 motor 100 beygir VEEE VEEE 16 VALVE yanılmıyorsam ....VW BORAAAA İYİ DİNLE KARDESIM VW BORA 1.6 8 VALVE MOTOR VARDIR....düşük olmasına rağmen ne opeller geldi gecti.. SUNU İYİ BİLMENİ TAVSİYE EDERIM MERCEDES VOLKSWAGEN BMW BUNLARIN HERZAMAN HER YERDE Bİ ayrıcalıgı vardır....

By_gK
20.01.2008, 18:32
bu konu opellerin zelliklerini gösteren bi konudur
konuya girip opeli karalamanın alemi yok sevmiyorsan sevme
sana zorla sev diyende yok sevmiyorsan cevap yazmassın olur biter

çermik olayındada sana bişey ıspat etmeye gerekte uymuyorum arabamın ne olduğunu ben biliyorum oyeter bana

Emre
20.01.2008, 18:38
bu konu opellerin zelliklerini gösteren bi konudur
konuya girip opeli karalamanın alemi yok sevmiyorsan sevme
sana zorla sev diyende yok sevmiyorsan cevap yazmassın olur biter

çermik olayındada sana bişey ıspat etmeye gerekte uymuyorum arabamın ne olduğunu ben biliyorum oyeter bana

haklısın özürdilerim ;):)

KÜMBETeuropa
03.05.2009, 22:02
bu özelliklerin bazılarda vw lerde var