PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İtiraf.com ve Sivas

ALACA
03.12.2006, 16:25
cnbce; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 27; İl:Antalya 12.05.2005
Sivas... 1) Sanılanın aksine yobaz ya da dinci bir şehir değildir. Her türden insan vardır. 2) Çok abartmadığınız sürece istediğiniz gibi giyinip gezersiniz. Kimse size bakmaz. 3) Her Anadolu şehrinde olduğu gibi bir tane büyük caddesi vardır. Yazın trafiğe kapatılıp yürüyüş yolu haline getirilir. 4) Kızları çok güzel, erkekleri çok yakışıklı değildir. Ama üniversite sezonu açılınca gözler bayram eder. 5) Halkı üniversite öğrencilerine yardımcı olur. Mesela ev yemeğine hasret kalmazsınız. 6) Zenginleri çok zengindir. Ancak çoğu büyük şehirlere göç etmiştir. 7) Şehrin bir ucundan diğer ucuna arabayla 15 dakikada gidilir. Dışardan gelenler de haliyle neden o kadar çok araba olduğuna anlam veremez.

ALACA
03.12.2006, 16:29
Leblebiteacher; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 30; İl:Balıkesir 23.03.2003
Sivas yöresinden bir âdet: Bir dileğinizin gerçekleşmesini çok istiyorsanız tanıdığınız 40 kişiden gönüllerinden ne koparsa bozuk para toplarsınız. Bu parayı hiç saymadan balcıya gidersiniz. Balcı da parayı saymaz, göz kararı bal verir. Cuma günü bir müezzinin yanına gidersiniz. Cuma selasını okumadan önce bu balı yemesini istersiniz. Müezzin selayı balı yedikten sonra okursa dileğiniz kabul olur. Bu âdeti ilk duyduğumda müezzinlerin uydurduğunu düşünmüştüm. Bir de örgü örmeye yeni başlayan kızlar daha hızlı örebilmek için ilk ördükleri şeyi (genelde de el bezidir) bir köprünün üzerinden dualar okuyarak arkaları dönük vaziyette ırmağa atıp hiç bakmadan giderler. Yani Karadeniz deltasında Sivas'ta örülmüş çok el bezi vardır.

SIVASRAP
03.12.2006, 16:48
Bu saçmalıklar ne kanka yaw :D:D

Scapin
03.12.2006, 20:09
Sivas... 1) Sanılanın aksine yobaz ya da dinci bir şehir değildir. Her türden insan vardır. 2) Çok abartmadığınız sürece istediğiniz gibi giyinip gezersiniz. Kimse size bakmaz. 3) Her Anadolu şehrinde olduğu gibi bir tane büyük caddesi vardır. Yazın trafiğe kapatılıp yürüyüş yolu haline getirilir. 4) Kızları çok güzel, erkekleri çok yakışıklı değildir. Ama üniversite sezonu açılınca gözler bayram eder. 5) Halkı üniversite öğrencilerine yardımcı olur. Mesela ev yemeğine hasret kalmazsınız. 6) Zenginleri çok zengindir. Ancak çoğu büyük şehirlere göç etmiştir. 7) Şehrin bir ucundan diğer ucuna arabayla 15 dakikada gidilir. Dışardan gelenler de haliyle neden o kadar çok araba olduğuna anlam veremez.

Sizde cok cirkinsiz zaten....

babasivasli
03.12.2006, 23:04
bence ilk itiraf bayagi gercekci abartida yada yalan bisey yok bence ama ikinci itiraf ilk defa böyle bisey duydum

ALACA
03.12.2006, 23:06
Her nekadar bizi kapsamasada bunlarda gerçeklik payı var.

Çerkezoğlu
03.12.2006, 23:10
bo yobazdan kasıt nedir??
düşüncesiz,anlayışsız ve kaba mı ??
dışarıda öyle görünüyosak çok yazık be abi

SIVASRAP
03.12.2006, 23:50
nasıl bakarsan öyle görürsün onu yazan kendi bakış açısıyla yazmış herkes aynı şekilde göremez...biraz saçmalamış

GuNaY
04.12.2006, 04:27
İlkinde doğruluk payı olan çok yer var,
ama ikinci beni sok etti o ne oyle yaa da vinci'nin sifresi gibi, ondan ona :S

HakkıTİMUÇİN
04.12.2006, 10:43
ikisine de katılmıyorum..

Ayrıca Sivasın Kızları güzel, Erkekleride yakışıklıdır
bakınız sivastuning üyeleri :)

ALACA
04.12.2006, 10:47
ikisine de katılmıyorum..

Ayrıca Sivasın Kızları güzel, Erkekleride yakışıklıdır
bakınız sivastuning üyeleri :)
Bknz. Hakkı Abi , Rüştü Abi Osman Abi :) Fazlamı yalakayım?

HakkıTİMUÇİN
04.12.2006, 17:35
Bknz. Hakkı Abi , Rüştü Abi Osman Abi :) Fazlamı yalakayım?

kesinlikle hayır :)

Konuştuğumuz gibi..
İzmit'e gelince..
Balık ve aslansütü sofran hazır
:):)

kırmızıpolo_58
07.03.2007, 13:16
bende sivaslıyım.. sivasta yaşamıyorum ama insanlarının kesinlikle yobaz olmadığını biliyorum!!!
bikere birbirine tutkun olur sivaslılar. insanlar önyargılarını yenmeli bence sivasa ve sivaslılara kötü gözle bakmamalı artık...

caddy_58
07.03.2007, 15:00
bunu yazan eminimki sivasta okumuş bi üniv. öğrencisi
madem sivasta yakışıklı erkek yok neden her ünv. bayanların
sivaslı bi erkek arkadaşı var ?
sivaslı bi erkek ile çıkmayan bi öğrenci ben ne gördüm ne duydum ?
ha yobazlık mevzuununda sebebi sivas olaylarıdır
gerçek yüzünü insanlar sivas geldiklerinde anlar hep:)

Biralem
07.03.2007, 15:09
Ya Dışardan Göründüğü Gibi Değil..Kedi Misali Bunlarınki de..Kedi Uzanamadığı cigere pis dermiş..Bunlarda Sivaslı olamadıkları için Böle düşünüyorlar..İt ürür Kervan Yürür..

__D!sasTeR__
08.03.2007, 20:26
bunları yazanlar gerçekten duygularını yazdı acaba

GoGo
08.03.2007, 20:31
tam bir saçmalık bence.

aykut-akay
08.03.2007, 20:33
___________SIVAS__________

AC 600
08.03.2007, 21:37
bunu yazan eminimki sivasta okumuş bi üniv. öğrencisi
madem sivasta yakışıklı erkek yok neden her ünv. bayanların
sivaslı bi erkek arkadaşı var ?
sivaslı bi erkek ile çıkmayan bi öğrenci ben ne gördüm ne duydum ?
ha yobazlık mevzuununda sebebi sivas olaylarıdır
gerçek yüzünü insanlar sivas geldiklerinde anlar hep:)
DÜŞÜNCEŞERİNE KATILIYORUM KANKA
MALUM BUNLARI BERABER YAŞADIK GÖRDÜK. . . :)