PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Olmanın 45 Kuralı

__D!sasTeR__
28.01.2007, 23:32
1. Kağıt mendili kumaş mendil gibi günlerce buruşuk şekilde cebinde taşır.

2. Rüzgarlı havalarda küller uçmasın diye küllüğe su koyar.

3. Serçe parmağını kulağına sokup iyice sallayarak karıştırır.

4. Ancak bir Türk gazete bulmacasını hep başkalarına sora sora çözebilme becerisini gösterip kendisi çözdü diye sevindirik olabilir.

5. Sakal traşı olduktan sonra kanayan yerlerine küçük kağıtlar yapıştırır.

6. Soba borusu akıttığında yoğurt kaplarını telle soba borusuna bağlar.

7. Nezle olunca tuvalet kağıdını uzun bir şerit yaparak kullanır.

8. Diş fırcasıyla dişini firçalamayıp da saçını boyamak için kullanan birini görürseniz, o saçını seven bakımlı bir Türk'tür.

9. Konuşma yeteneği olan hayvanlara ilk olarak küfür etmesini öğretir.

10. Çorabının kirlenip kirlenmediğini burnuna götürüp kısa süreli koklayarak anlayan kişi temizliğine düşkün bir Türk'tür.

11. Daha birinci telefon zili çaldığında telefonun başına dikilir ama açmak için ikinci kez çalmasını bekler.

12. Bir dükkana girip onun bunun fiyatını sorduktan sonra "Abi araba beş dakka dursun, ben hemen geleceğim" deyip 2 saat sonra gelir.
13. Cebinden çıkardığı paraların içinde en eskisini özenle arayıp bulduktan sonra para üstü verir.

14. Trafikte ambulansın peşine takılıp kalabalıktan kurtulup uyanıklık yaptığını zanneder.

15. Kağıt paraların üzerine not alır ve parayı harcadığı için notu kaybeder veya elden ele dolaşacağını bildiğinden komik yazılar yazar. (Paranın ön yüzüne "Tehlike anda arkayı çeviriniz!" yazıp anında çevirince de "Şimdi değil salak tehlike anında!" yazanlardan bahsediyoruz)

16. Çocuğu yanlışlıkla elini kestiği veya düştüğü için ağladığında elini kesti veya düştü diye çocuğunu döver.

17. Taksi tuttuğunda taksicinin yanına oturur. Eğer üç dort kişi taksi tutuyorsa taksi parasını verecek kişi ön koltuğa oturur.

18. Kürdanla dişini karıştırıp önce çıkarıp bakar sonra tekrar ağzına koyar.

19. Teyp fişi veya televiyon fişi kablosunun bakır teli dışarı çıkmışsa çocukları elektrik çarpmasın diye bakır teli selobantla yapıştırır.

20. Ailece televizyon izlenen bir evde kumanda babanın elindeyse o ne izlerse diğerleri de onu izlemek zorunda kalır.

21. Çantasının içinde yeni tanıştığı birisine bile çekinmeden göstermek üzere en güzel fotoğraflarını ve aile albümünü taşıyan birisini görürseniz hemen boynuna sarılmayın yoksa çantayı kafanıza yiyebilirsiniz çünkü o kişi bir Türk kızıdır.

22. Bir Türk esnafı , müşterisinden aldığı parayı önce iki ucundan tutup iki defa gerginleştirir, daha sonra da güneşe doğru tutup bakarak sahte olup olmadığını anlamaya çalışır.

23. Evin bir odasının ampulü patladığı zaman yenisini almayıp daha fazla kullanmadığı bir odanın ampulünü onun yerine takar.

24. Evinde bulunan saksıların dibini kül tablası olarak kullanır.

25. Dişlerini gazoz açacağı, fındık ve ceviz kıracağı olarak kullanır.

26. İşinde iyi olan birisine hakaretle iltifat eden bir Türk'ten başkası olamaz. ("Şerefsizin oğlu ne iş yapmış be kardeşim helal olsun" gibi..)
27. Aracın sinyal lambaları dururken kolunu çıkararak "Dönüyorum" hareketi yapar.

28. Yemeğin etini en sona bırakır.

29. Trafik ışıkları kırmızıdan yeşile döndüğünde önündeki herkesi salak sanarak kornaya basar.

30. Dingildeyen bir masanın ayağına kağıt sıkıştırma fikri bir Türkündür.

31. Dişlerinin arasından "vııj vııj" diye ses çıkarır.

32. Tv'de film seyrederken filmin oyuncularıyla muhatap olan ("Dur oraya gitme öldürecekler seni") Türk sinema severlerdir.

33. Arabasina horoz, köpek sesli korna taktırma fikrinin patenti bir Türk'e aittir.

34. Gazete kağıdını en iyi şekilde kullanır. (Cam silme bezi, külah, mendil, sofra bezi..)

35. Plastik yoğurt kabını saksı yapar.

36. Arabasının arkasına yazı yazar. ("Rahmetli de sollardı", "Tek rakibim THY", "Kıroyum ama para bende")

37. Uçakta bulunan tanıdıklarına uçak havalandıktan sonra görmeyeceğini bildiği halde el sallar.

38. Çiğnediği sakızı daha sonra çiğnemek üzere kafasındaki tülbente yapıştıran bir Türk kadınından başkası değildir.

39. Tek abdestle beş vakit namaz kılmak için iki büklüm kıvranır.

40. Desenlerini çok beğenerek aldığı yeni bir mobilyanin üstüne başka bir örtü örterek kullanır.

41. Geçirdiği bir trafik kazasından sonra kanlar içinde çıkıp çarpılmış arabasına üzülür.

42. Tüp kaçırıyor mu kaçırmıyor mu diye kibrit yakıp kontrol eder.

43. Otoyolda otomobilin gaz pedalına tuğla koyup yorulmadan kullanma fikri bir Türk'ündür.

44. Elektronik hesap makinesini uzaktan kumandasını naylona sarmış, üzerine ambalaj lastiği geçirmiş birini görürseniz Türk'tür o.

45. On yıllık bir otomobilin koltuk ambalaj naylonlarını çıkarmadan kullanma becerisini gösterir.

GoGo
28.01.2007, 23:40
paylaşım için teşekkürler orhan bunların bazıları bendede var :D:D:D.demekki türküm :D:D:D.

__D!sasTeR__
28.01.2007, 23:42
sadece sen de değil.coğu türkte war gardaş

aykut-akay
28.01.2007, 23:45
paylasim icin tsk

A_B_U
28.01.2007, 23:51
helal valla çok güzelmiş şunlara da bittim:

10. Çorabının kirlenip kirlenmediğini burnuna götürüp kısa süreli koklayarak anlayan kişi temizliğine düşkün bir Türk'tür.

AYNI BEN:)

GoGo
28.01.2007, 23:57
helal valla çok güzelmiş şunlara da bittim:

AYNI BEN:)

ahmet burak abi

buda aynı mehmet :D:D:D.

_KURT_
29.01.2007, 00:23
16. Çocuğu yanlışlıkla elini kestiği veya düştüğü için ağladığında elini kesti veya düştü diye çocuğunu döver.

17. Taksi tuttuğunda taksicinin yanına oturur. Eğer üç dort kişi taksi tutuyorsa taksi parasını verecek kişi ön koltuğa oturur.

26. İşinde iyi olan birisine hakaretle iltifat eden bir Türk'ten başkası olamaz. ("Şerefsizin oğlu ne iş yapmış be kardeşim helal olsun" gibi..)

:D:D:D

Fatih Bayrak
29.01.2007, 00:45
Gerceklik payi cok Gardaslar

SIVASRAP
29.01.2007, 01:43
Bunlar yapacan gerçek Türktür evet hepsi doğru şeyler daha öncede okumuştum...teşekkürler

RespecT
29.01.2007, 02:24
Yanlız şimdi bu komikl mi oldugu için yayınlandı yani.. İlginc

__D!sasTeR__
29.01.2007, 10:52
Yanlız şimdi bu komikl mi oldugu için yayınlandı yani.. İlginc
bunlar bende wardı sizle paylaşmak istedim.yarı komiklik yarı türklerin gercek dawranısları.:):)

Emre
29.01.2007, 11:10
iyi yada kötü paylasmıs tsk etmek gerekir.

Emre
29.01.2007, 11:11
en azından kötüleme yapmıos dimi canım mavi rüya:P

__D!sasTeR__
29.01.2007, 11:14
burda mavi rüya kim?

Emre
29.01.2007, 11:15
tamam bosver:):cool:

__D!sasTeR__
29.01.2007, 11:16
ii sen bilirsin

Emre
29.01.2007, 11:18
;)...........

deep_zone
29.01.2007, 11:37
ellerine saglık daha önce okumustum ama olsun gineden güzel.....gercek türk haraketleri gercekten de biz bir cocuk bile olsa ona baba demeden önce küfür ögretiyoruz........

ALACA
29.01.2007, 11:37
Gerceklik payi cok Gardaslar
Birebir olmasada Gerçeklik payı çok fazla.

Albay
30.01.2007, 00:29
bikaç özelliğinide ben sayıyım gördüğüm kadarıyla.

1. genelde anne baba ve büyüklere saygılı olmayı biliyolar(her nekadar batılılar tarafından bu alışkanlık değiştirilmeye çalışılsada)
2. hayvanların canlı canlı derilerini soymuyolar
3. fakirlere ve ihityaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyolar
4. söz konusu vatan veya namus olduğunda korku duygularını kaybediyolar
5. aslında çin,japonyave amerikalılardan daha zekiler(tabi bugibi yazılar ve imkansızlıklar yüzünden gerizekalı yerine konuluyolar)

6. paylaşım için sağol ben sana zıtlık olsun diye yazmadım kardeş. sadece halkımı ve vatanımı çok sevip savunuyorum.

aykut-akay
30.01.2007, 00:46
Trafikte ambulansın peşine takılıp kalabalıktan kurtulup uyanıklık yaptığını zanneder.

/////ALPINE
30.01.2007, 01:23
yaşasın bende bir turkum

aykut-akay
30.01.2007, 01:25
MADDE:24. Evinde bulunan saksıların dibini kül tablası olarak kullanır.

M E M O
31.01.2007, 18:51
Gerçekten de tipik TÜRK özellikleri..eline sağlık..

bu arada:

bikaç özelliğinide ben sayıyım gördüğüm kadarıyla.

1. genelde anne baba ve büyüklere saygılı olmayı biliyolar(her nekadar batılılar tarafından bu alışkanlık değiştirilmeye çalışılsada)
2. hayvanların canlı canlı derilerini soymuyolar
3. fakirlere ve ihityaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyolar
4. söz konusu vatan veya namus olduğunda korku duygularını kaybediyolar
5. aslında çin,japonyave amerikalılardan daha zekiler(tabi bugibi yazılar ve imkansızlıklar yüzünden gerizekalı yerine konuluyolar)

6. paylaşım için sağol ben sana zıtlık olsun diye yazmadım kardeş. sadece halkımı ve vatanımı çok sevip savunuyorum.

abi valla çok doğru 4. maddeyi okuyunca tüylerim diken diken oldu..

buğrahan
31.01.2007, 19:35
çok sağol abi çok komik

hey_gary
06.02.2007, 19:51
12. Bir dükkana girip onun bunun fiyatını sorduktan sonra "Abi araba beş dakka dursun, ben hemen geleceğim" deyip 2 saat sonra gelir.
abi bu yüzde yüz doğru kendimden biliyorum ya:D:D:D

__D!sasTeR__
06.02.2007, 21:55
hepinizin beğendiğine sewindim.
önemli değil.inş. buldukça sizle paylaşacam

By_gK
06.05.2007, 09:55
1. Kağıt mendili kumaş mendil gibi günlerce buruşuk şekilde cebinde taşır.

2. Rüzgarlı havalarda küller uçmasın diye küllüğe su koyar.

3. Serçe parmağını kulağına sokup iyice sallayarak karıştırır.

4. Ancak bir Türk gazete bulmacasını hep başkalarına sora sora çözebilme becerisini gösterip kendisi çözdü diye sevindirik olabilir.

5. Sakal traşı olduktan sonra kanayan yerlerine küçük kağıtlar yapıştırır.

6. Soba borusu akıttığında yoğurt kaplarını telle soba borusuna bağlar.

7. Nezle olunca tuvalet kağıdını uzun bir şerit yaparak kullanır.

8. Diş fırcasıyla dişini firçalamayıp da saçını boyamak için kullanan birini görürseniz, o saçını seven bakımlı bir Türk'tür.

11. Daha birinci telefon zili çaldığında telefonun başına dikilir ama açmak için ikinci kez çalmasını bekler.

13. Cebinden çıkardığı paraların içinde en eskisini özenle arayıp bulduktan sonra para üstü verir.

14. Trafikte ambulansın peşine takılıp kalabalıktan kurtulup uyanıklık yaptığını zanneder.

15. Kağıt paraların üzerine not alır ve parayı harcadığı için notu kaybeder veya elden ele dolaşacağını bildiğinden komik yazılar yazar. (Paranın ön yüzüne "Tehlike anda arkayı çeviriniz!" yazıp anında çevirince de "Şimdi değil salak tehlike anında!" yazanlardan bahsediyoruz)

18. Kürdanla dişini karıştırıp önce çıkarıp bakar sonra tekrar ağzına koyar.

19. Teyp fişi veya televiyon fişi kablosunun bakır teli dışarı çıkmışsa çocukları elektrik çarpmasın diye bakır teli selobantla yapıştırır.

20. Ailece televizyon izlenen bir evde kumanda babanın elindeyse o ne izlerse diğerleri de onu izlemek zorunda kalır.

21. Çantasının içinde yeni tanıştığı birisine bile çekinmeden göstermek üzere en güzel fotoğraflarını ve aile albümünü taşıyan birisini görürseniz hemen boynuna sarılmayın yoksa çantayı kafanıza yiyebilirsiniz çünkü o kişi bir Türk kızıdır.

22. Bir Türk esnafı , müşterisinden aldığı parayı önce iki ucundan tutup iki defa gerginleştirir, daha sonra da güneşe doğru tutup bakarak sahte olup olmadığını anlamaya çalışır.

23. Evin bir odasının ampulü patladığı zaman yenisini almayıp daha fazla kullanmadığı bir odanın ampulünü onun yerine takar.

24. Evinde bulunan saksıların dibini kül tablası olarak kullanır.

25. Dişlerini gazoz açacağı, fındık ve ceviz kıracağı olarak kullanır.

27. Aracın sinyal lambaları dururken kolunu çıkararak "Dönüyorum" hareketi yapar.

28. Yemeğin etini en sona bırakır.

29. Trafik ışıkları kırmızıdan yeşile döndüğünde önündeki herkesi salak sanarak kornaya basar.

30. Dingildeyen bir masanın ayağına kağıt sıkıştırma fikri bir Türkündür.

31. Dişlerinin arasından "vııj vııj" diye ses çıkarır.

32. Tv'de film seyrederken filmin oyuncularıyla muhatap olan ("Dur oraya gitme öldürecekler seni") Türk sinema severlerdir.

33. Arabasina horoz, köpek sesli korna taktırma fikrinin patenti bir Türk'e aittir.

34. Gazete kağıdını en iyi şekilde kullanır. (Cam silme bezi, külah, mendil, sofra bezi..)

35. Plastik yoğurt kabını saksı yapar.

36. Arabasının arkasına yazı yazar. ("Rahmetli de sollardı", "Tek rakibim THY", "Kıroyum ama para bende")

37. Uçakta bulunan tanıdıklarına uçak havalandıktan sonra görmeyeceğini bildiği halde el sallar.

38. Çiğnediği sakızı daha sonra çiğnemek üzere kafasındaki tülbente yapıştıran bir Türk kadınından başkası değildir.

40. Desenlerini çok beğenerek aldığı yeni bir mobilyanin üstüne başka bir örtü örterek kullanır.

41. Geçirdiği bir trafik kazasından sonra kanlar içinde çıkıp çarpılmış arabasına üzülür.

43. Otoyolda otomobilin gaz pedalına tuğla koyup yorulmadan kullanma fikri bir Türk'ündür.

44. Elektronik hesap makinesini uzaktan kumandasını naylona sarmış, üzerine ambalaj lastiği geçirmiş birini görürseniz Türk'tür o.

45. On yıllık bir otomobilin koltuk ambalaj naylonlarını çıkarmadan kullanma becerisini gösterir.

GoGo
06.05.2007, 10:03
Kürdanla dişini karıştırıp önce çıkarıp bakar sonra tekrar ağzına koyar.

Süper :D.

_AN1L_
06.05.2007, 10:04
nasıldı tanıtıyor bir TÜRKÜ
AMA YİNEDE TÜRKLÜK BİR ONURDUR

Bln-Fatih58
06.05.2007, 11:26
Çorabının kirlenip kirlenmediğini burnuna götürüp kısa süreli koklayarak anlayan kişi temizliğine düşkün bir Türk'tür.

bu iyidi

By_gK
06.05.2007, 16:43

ben bizzat yapıyorum sanki diğer paralar hep bende kalacakmış gibi

ghost58
06.05.2007, 17:37
On yıllık bir otomobilin koltuk ambalaj naylonlarını çıkarmadan kullanma becerisini gösterir

bu da çok güzel böleleri var.bizzat gördüm

Çerkezoğlu
06.05.2007, 17:54

:D

__D!sasTeR__
06.05.2007, 18:20
http://www.sivastuning.com/showthread.php?t=2064&highlight=T%FCrk+Olman%FDn+45+Kural%FD

daha önceden eklemiştim.
eline sağlık

Ahmet58
08.05.2007, 16:13
türkleri özelliklerini çok iyi anlatmış...

MaHKuM
08.05.2007, 16:49

Bu oLaYa ÇoK GüLDüM BöYLe FiKiRLeR HeP TüRKLeRDeN ÇıKaR BaŞKa KiMSeNiN KaFaSı BaSMaZ PaYLaŞıM iÇiN SaĞoL.

MdXShN
26.08.2007, 11:43
Kardeş Paylaşım Çok Güzel İnsanı GüldüreBiliyor ama Sen de Bir TÜRK'sün,dalga geçmek yerine guru duymalısın

yasin_58
26.08.2007, 11:54
harika ya :D emeqe saqlık :D

uzunefe58
26.08.2007, 12:00
paylaşım için tşklr

By_MuHo
26.08.2007, 12:22
her babayiğit türk olmaz

edebiyatisyen
26.08.2007, 13:06
birde ben ekleyim
Arabasının ön camına cd yapıştıran türkten başkası degildir

VecTR-ALi
26.08.2007, 13:07
Hehehehe çok komik...

C-A-N-O-58
26.08.2007, 13:33
bu tam bizim aileyi anlatıyo

M€LiH
26.08.2007, 16:37
hehe çok güzel

MdXShN
30.09.2007, 00:02
Paylaşım için teşekkurler gardas

TOZCAN
01.10.2007, 15:39
Evet hepimiz TÜRK üz :) vede gururluyuz teşekkürler çok güzel tespitler

Ahmet58
01.10.2007, 16:00
çok Güzel Bir Yazi Eline Sağlik!...

VCB58
23.02.2008, 16:59
1. Kâğıt mendili kumaş mendil gibi günlerce buruşuk şekilde cebinde taşır.
2. Serçe parmağını kulağına sokup iyice sallayarak karıştırır.
3. Sakal traşı olduktan sonra kanayan yerlerine küçük kağıtlar yapıştırır.
4. Konuşma yeteneği olan hayvanlara ilk olarak küfür etmesini öğretir.
5. Sahilde mayosunu kabinde giymek yerine arkadaşlarına havlu tutturarak
giymeye çalışıp bir de arkadaşlarına "bakmayın lan" diye çıkışır.
6. Çorabının kirlenip kirlenmediğini burnuna götürerek kısa süreli
koklayarak anlayan kişi temizliğine düşkündür.
7. Daha birinci telefon zili çaldığında telefonun başına dikilir ama açmak
için ikinci kez çalmasını bekler.
8. Cebinden çıkardığı paraların içinde en eskisini özenle arayıp bulduktan
sonra para üstü verir.
9. Kürdanla dişini karıştırıp önce çıkarıp bakar, sonra tekrar ağzına
koyar.
10. Dişlerini gazoz açacağı, fındık ve ceviz kıracağı olarak kullanır.
11. Dingildeyen bir masanın ayağına kâğıt sıkıştırma fikri dahicedir.
12. TV´de film seyrederken filmin oyuncularıyla muhatap olur(dur oraya gitme
öldürecekler seni).
13. Gazete kağıdını en iyi şekilde kullanır.(Cam silme bezi, külah, mendil,
sofra bezi )
14. Plastik yoğurt kabını saksı yapar.
15. Arabasının arkasına yazı yazar(Rahmetli de sollardı, tek rakibim THY, kroyum
ama para bende).
16. Tek abdestle beş vakit namaz kılmak için iki büklüm kıvranır.
17. Desenlerini çok beğenerek aldığı yeni bir mobilyanın üstünü başka bir örtü
örterek kullanır.
18. Tüp kaçırıyor mu, kaçırmıyor mu diye kibrit yakıp kontrol eder.
19. Otoyolda, otomobilin gaz pedalına tuğla koyup, yorulmadan kullanır.
20. Elektronik hesap makinesini, uzaktan kumandasını naylona sarar,üzerine de
ambalaj lastiği geçirir...
Aklınıza gelenleri ekleyebilirsiniz... :):)

BUNU UNUTMUŞUM PARDON

21.beğendiği bir elektronik alet , makine , otomobilin üreticisine hakaret ederek duyduğu hayranlığı dile getirir .
örnek :şerefsizler ne makine yapmış bea , daha kötü kelimeler kullanarak örnekleri çoğaltabilrisiniz

| Evo Tune-R |
23.02.2008, 18:14
Kim o sorusuna "Beniim"diye cevap verir...
:D:D:DÇok komikLer war...Ellerine sağLık...

SiVaSPReNSi
23.02.2008, 18:18
az türkce ögrenebılmıs konusmaya calısan yabancılara sen nasıl ögrendı türkısch gelmek?sen var almanyadan gelmek gıbı sorulr sormak sankı kendı türkce konusamıyor

DOGAN
23.02.2008, 21:56
wallaha bencede güzelmişler

GoGo
24.02.2008, 19:40
" Türk Olmanın 45 Kuralı " YLa İlgili Olan ßütün Konular ßirleştirildi...

VIP
06.06.2008, 08:47
puhahahahaha çok sagol ya acayip güldüm :=)

buraq58
06.06.2008, 09:44
ne mutlu TÜRKÜM diyene:D:D:D

SiVaSPReNSi
06.06.2008, 14:20
öldüm gülmekten yaaaaa

ebu58
06.06.2008, 15:00
çok güzel bi paylaşım
Tek abdestle beş vakit namaz kılmak için iki büklüm kıvranır.:D

///quattro
06.06.2008, 23:18