Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Türlü Olmuyor
Benim SONY marka CD çalar var arabada, 2 tane de PIONEER hoparlör var. İlk takdırdığım zaman 2 hoparlörle bile müthiş ses alabiliyordum. 2 side arkada idi. Arka koltuğa oturanlar çok rahatsız oluyordu. 2 tane de aynı hoparlörlerden öne taktırayım dedim. ((iyi halt ettim:))) Eski ses kalitesi birden bire kayboldu. Baktım zevk vemiyor öne taktırdığım hoparlörü geri çıkarttırdım. Ama yine eski kaliteyi yakalayamadım. Tamircilere gösterdim bunda bişey yokki diyo :eek: Ben bu işten bişey anlamadım. Bilen varsa yardımlarını bekliyorum.
Güner Kulak alışkanlığı olabilirmi?
Uyumsuz hoparlörler mevcut bass sesini de öldürür. Zamanla hoparlörler eski özelliklerini kaybederler.
aykut-akay
14.10.2006, 05:36
cikis kaclik yani calarin 4x kac cikisli 2x cikisli dfegil herhalde 4x cikisli olanda bir sorun olmamasi lazim birde geri sökmüssün ben sana sunu öneririm 4x cikislarin iki öne iki arkaya veriri belki sen ilk 4 cikisin hepsini arkaya verdiysen ondan fazla ses almistirsin ve simdi ikisi cikinca güc azaldi sen bütün cikislari arkaya ver yani sag ön ve ar cikislari birlestir arkaya sag tarafaveve sol önle sol arkayi birlestir arka sol tarafa bagla am ama bunu tam bilene danis öyle yap
Aykut abinin dedikleri mantıklı denemekte fayda var.
babasivasli
07.11.2006, 16:23
bu baglama isine cok iyi konsantre olmak lazim yoksa cok kolon cok cd calar yakarsiniz ben bu konuda bayagi tecrübeliyim yani yakma konusunda
heart_breaker
18.12.2006, 21:19
konu baya geçmiş ama yne de aklımdakileri yazıyım..
aykut-akay ın dediği gibi olabilir durum..
ilk 2 kolon teybin çıkışlarına köprü bağlanmıştır, daha sonra diğer kolonlar gelince köprü bozulmuştur...
vee öndekiler de çıkınca aynı şekilde kalmıştır.
bence teybin çıkışlarna bakmakta fayda var.
vBulletin v4.0.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.